Bükfürdő - Apartman Dávid

szállás - apartman, kiadó szoba, nyaralóház

E-car charging point

Elektromos jármű töltés

E-mail: info.zimmerbuk@gmail.com
Tel.: 00 36 30 507 96 56

Környékbeli látnivalók

Bük sok lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltéséhez: tenisz, lovaglás, bowling, golf stb. a közelben nevezetes történelmi városok találhatók, Sopron, Kőszeg, Fertőd és Szombathely. Számos híres látnivalókkal és kulturális ajánlatokkal teheti még emlékezetesebbé a pihenést.

Bük:

Bük város Vas megye északnyugati részénA 3500 lakosú Bük város Vas megye északnyugati részén fekszik az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál. A mai város 1902-ben a lassan összeépülő három (Alsó-, Közép- és Felső) Bük egyesülésével jött létre.

Közép-Bük már az Árpád-házi királyok idejében létezett, itt épült a román kori műemléktemplom. Alsó- és Felső-Bük kisnemesi település volt. A nemesek meglévő épületei közül kiemelkedik a Felső-büki Nagy család által épített kastély és Kúria (ma panzió). E család legismertebb tagja volt Felsőbüki Nagy Pál, a híres országgyűlési szónok. Bük nevét gyógyfürdője tette világhírűvé, mely egy szerencsés véletlennek köszönheti létét, az 1950-es évek végén kőolaj helyett melegvizet találtak a község határában.

1962 óta működik a fürdő, először csak idényjelleggel, ma már a szépen parkosított 18 ha területen 33 medence 6000 m2 vízfelülettel biztosít zavartalan fürdőzési lehetőséget a vendégeknek. Termálkútjai kitűnő gyógyhatású alkáli-hidrogén karbonátos gyógyvizet adnak, melynek hőmérséklete 55 °C-os, ezenkívül jelentős a fluorid, jodid és vastartalma. Fürdőkúra formájában reumás és ortopédiai betegségek, inhaláció formájában légúti hurutok gyógyítására alkalmazzák.

A település konyhái és speciális éttermei, a 18 lyukú golfpálya, a szabadtéri rendezvények és a zenei estek mind a vendégek szórakoztatását biztosítják. A város több mint 10000 szálláshellyel rendelkezik: az 5 csillagos szállodától, a kempingeken át a privát vendégszobákig. A környék 3 tava és a Répce folyó a horgászoknak, a dombokat borító erdők a vadászoknak és lovagolni vágyóknak nyújtanak kellemes élményt. (Bük hivatalos honlapja)

Sopron:

Sopron Magyarország nyugati határa mellettMagyarország nyugati határa mellett, az Alpok lábánál, Bécstől 60 km-re, Budapesttől 220 km-re található. Az ország egyik legősibb ékszervárosa. A város egyesíti magában a múltat és a jelent, hidat alkotva az ország és nyugati szomszédai között, kaput nyit a hozzánk látogató belföldi és külföldi vendégek előtt. Sopronban a művészeti hagyományok közel hetvenévesek, visszanyúlnak abba a korba, melyet a város művelődéstörténetében aranykornak neveznek. A természeti környezet üdítő, gyógyító hatású alpesi levegő, erdős hegyoldalak sétaútjai, kilátói, forrásai, a Fertő tó közelsége - Sopront valóban hazánk egyik legszebb, legkellemesebb üdülőhelyévé avatja.

Sopron város jelképe a Tűztorony. Alsó hengeres része római falmaradványokra épült, a XIII. századtól a városfalak északi kaputornyaként szolgált. Mai alakját, barokk körerkélyét és sisakját az 1676-os nagy tűzvész után kapta.

A Storno-ház Sopron egyik legszebb épülete, a Fő tér egyik ékessége ez a palotaszerű barokk sarokház. A XV. században a Haberleiter család tulajdona volt, akik 1482-83 telén Mátyás királyt is vendégül látták, midőn Bécset ostromolta.

(Sopron hivatalos honlapja)

Kőszeg:

Kőszeg"Van Magyarországon, a nyugati határszélen egy sajátos hangulatú kisváros, ahol a házak a múltról mesélnek, s a török feletti győzelem emlékére vasárnap 11 órakor is szólnak a harangok. Felkerekedtünk, hogy saját szemünkkel győződjünk meg kőszeg-hegyalja büszkeségéről, és tegyünk egy kellemes sétát a város műemlékekkel teli utcáin, terein." - Joó Annamária

 • Séta- és túraprogramok Kőszegről Séta a Szent Vid-kápolnához (kb. 800 m, 30 perc), látnivalók: bronzkori település teraszrendszere, Szent Vid-kápolna, római őrtorony alapjai.
 • Séta az Óház kilátóhoz (kb. 4 km, 2 óra), látnivalók: a Natúrpark látképe Kőszeggel, Árpád-kori vár tornyának rekonstrukciója (A kilátónál belépőjegyet kell váltani!).
 • Séta a Hétforráshoz (kb. 4 km, 2,5 óra), látnivalók: a Natúrpark legbővízűbb forrása, látkép Ausztriára.
 • Séta a Stájerházakhoz (kb. 6 km, 3 óra), látnivalók: Hörmann-forrás, Stájerházak (Erdészeti Múzeum), arborétum (A múzeumban belépőjegyet kell váltani!).
 • Séta az Írottkőhöz (kb. 5 km, 2,5 óra), látnivalók: Írottkő kilátó panorámája (A kilátó bejárata Ausztria felől van, az osztrák határőrök őrzik, útlevélre szükség lehet!).

(Kőszeg hivatalos honlapja)

Fertőd:

FertődMagyarország legnagyobb szabású, a 18. századi más európai rezidenciákkal vetekedő barokk építészeti alkotása Fertődön, eredeti nevén Eszterházán található. Az Esterházy kastély, a "magyar Versailles" Magyarország egyik legszebb kastélyegyüttese. A kastély 1768-1790 között élte fénykorát. J. Haydn, (1732-1809) a zenetörténet utolsó udvari zeneszerzője csaknem két évtizedet töltött a "pompakedvelő", művészeteket és kultúrát támogató Esterházy Miklós herceg szolgálatában.

(Fertőd hivatalos honlapja)

Szombathely:

SzombathelySzombathely legszebb, zöldövezeti részén, a csónakázótó és a kemping közvetlen szomszédságában található a szabadtéri fürdő. A megújult Tófürdő május elejétől várja a víz és a napfény szerelmeseit. Fürdőzés után számtalan érdekes program, látnivaló várja az itt üdülő fürdőzőket, érdemes tehát elindulni és megismerkedni Szombathely történelmi emlékeivel, kulturális és természeti értékeivel.

Savaria legnagyobb egybefüggő részletét a Romkertben tekinthetik meg. A régészek által feltárt területen többek között megnézhetik a császári palotát, mely talán a legérdekesebb része a romkertnek, a közfürdőt, a vámházat, a Mercurius-szentélyt, továbbá műhelyeket, fazekaskemencéket, római útmaradványokat, mozaikfelületeket.

Utána látogassanak el a Püspöki Palota földszintjén található a Sala Terrena-ba, hazánk első múzeumába, ahol az egykori középkori várban, majd Szily János püspök által gyűjtött római korból származó feliratos kövek vannak kiállítva, továbbá a Savaria Múzeumba, ahol különböző korokból származó érdekes tárlatokat tekinthetnek meg.

Főbb látnivalói:

 • Romkert, Iseum,
 • Megyeháza,
 • Püspöki palota - Sala Terrena,
 • Székesegyház,
 • Papi szeminárium - Egyházmegyei Könyvtár,
 • Eölbey-ház,
 • Zsinagóga,
 • Szent Erzsébet ferences templom,
 • Szent Márton domonkos templom,
 • Vasi Múzeumfalu,
 • Csónakázó-tó,
 • Kámoni Arborétum,
 • Savaria Múzeum,
 • Smidt Múzeum,
 • Szombathelyi Képtár,
 • Ferences kert - Történelmi Témapark.

Savaria Történelmi KarneválA város kiemelkedő rendezvénye a minden év augusztusában megrendezésre kerülő Savaria Történelmi Karnevál

(Szombathely hivatalos honlapja)

 

foglalás, érdeklődés

Szállásfoglaláshoz vagy érdeklődéshez kérjük, töltse ki az űrlapot. Kérjük, adja meg e-mail címét, vagy telefonszámát, és rövid időn belül válaszolunk.

Az űrlap kitöltése nem jár foglalási kötelezettséggel!

Apartman Dávid - Bükfürdő

9740 - Bükfürdő
Tulipán utca 1.
Tulipán utca 2.

Adatvédelmi nyilatkozat

bukszallas.hu - © 2019. Minden jog fenntartva - Az oldal tartalma az Apartman Dávid tulajdonát képezi, másolása és további felhasználása tilos!
© 2022 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper